مقالات و مطالب علمی

مقالات و مطالب روز دنیا در زمینه شبکه و طراحی سایت

مقالات و مطالب علمی

مقالات و مطالب روز دنیا در زمینه شبکه و طراحی سایت

آشنایی با تجهیزات پسیو شبکه ( آپدیت خرداد 1400)

 از تجهیزات پسیو شبکه که به نوعی ریشه و بستر شبکه محسوب می شود برای برقراری ارتباطات درون سازمانی استفاده می شود. به بیان گویاتر می توان گفت یک شبکه سریع و هوشمند نیازمند یک سیستم پسیو یا کابلی باکیفیت است.

 در ایجاد یک شبکه تجهیزات باکیفیت لزوما ملاک نیست؛ بلکه اجرای استانداردهای موجود، سبب فراهم شدن شبکه کاملی مطمئن با بالاترین حجم پهنای باند خواهد شد. این مسئله باعث خواهد شد که برطرف سازی نیازهای فعلی و آپدیت کردن سیستم های اکتیو با کمترین هزینه و کمترین زمان انجام شود.

خدمات پسیو شبکه جز مهم ترین موارد در نصب و راه اندازی شبکه ها به حساب می آید. خدمات پسیو هیچ فعالیتی برروی داده های عبوری انجام نمی دهند و در واقع می توان گفت پسیو شبکه فقط شامل خدمات نصب و راه اندازی تجهیزات شبکه، سرور، کابل کشب و ترانکینگ است. در حالت کلی و به زبان ساده تر باید بگویم تجهیزات پسیو یعنی تجهیزاتی که نیاز به برق و جریان الکترونیکی ندارد. خدمات پسیو بیشتر نقش زیرساختی در انتقال اطلاعات دارند. از این رو پسیو شبکه پارمونت را به شما پیشنهاد می کنیم. چرا که بهترین متخصصین شبکه را در اختیار دارد

خدمات پسیو نیازمند یک سری تجهیزات هستند. ما در این مقاله می خواهیم شما را با تجهیزات پسیو شبکه آشنا کنیم.


برخی ازتجهیزات پسیو شبکه عبارتند از:


  • رک (Rack)
  • پچ پنل (Patch Panel)
  • پریز شبکه (Keyston)
  • داکت (Duct)

رک :

رک یک محفظه است. جنس آن معمولا فلزی است که تجهیزاتی مانند سرورها، سوئیچ ها، روتر، مودم، اتصالات شبکه و ... در رک قرار می گیرند. هدف از رک متمرکز کردن این تجهیزات است، همچنین از رک برای محافظت از تجهیزات در برابر دسترسی افراد غیر مجاز نیز استفاده می شود.

رک ها به طر کلی به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از : رک های دیواری و رک های ایستاده.

 

 

رک های دیواری :

رک های دیواری همان طور از نامشان پیدا است به دیوار متصل می گردند. معمولا در هر طبقه یک رک دیواری می توان نصب کرد و کلیه اتصالات مربوط به آن به سوئیچ داخل رک متصل خواهد شد.

در شکل زیر یک رک دیواری را با کلیه تجهیزات متصل به آن می بینید.

رک ایستاده :

رک های ایستاده همان گونه که از نامشان پیدا است به صورت ایستاده هستند. این رک ها به نسبت رک های دیواری بزرگ تر می باشند. رک های ایستاده محل قرارگیری سرورها، روتر، مودم ها، سوئیچ ها و سایز تجهیزات می باشند. این رک ها مانند یک کمد هستند که دارای یک درب شیشه ای می باشند.

در شکل زیر شما تصویر یک رک ایستاده را مشاهده می کنید.

 

پچ پنل patch panle :

پچ پنل ها، پنلی هستند که شما آن ها را در مدل های مختلف از جمله پچ پنل ۱۲، ۱۶ ،۲۴، ۴۸ و ۹۶ پورت می بینید. آن ها درون رک نصب شده و کابل های زوج سیم به آن ها متصل می شوند. در پشت این پنل ها محل اتصال کابل وجود دارد که این کابل ها با دست به پچ پنل متصل نمی شوند بلکه کابل ها توسط آچار پانچ به این پنل متصل می شوند.

اما وظیفه اصلی پچ پنل ها چیست؟

وظیفه اصلی پچ پنل این است که بین نقاط انتهایی کابل های شبکه و تجهیزات شبکه ای مثل هاب، روتر، … قرار گرفته و به جای این که کابل های شبکه مستقیماً به این تجهیزات وصل شوند از طریق پچ پنل وصل می شوند.

در شکل زیر شما تصویر یک پچ پنل را مشاهده می کنید.

پریز شبکه یا کیتسون :

توسط پریز شبکه یا کیتسون کاربرها کامپیوتر خود را به شبکه متصل می کنند. در واقع این پریز  یا کیتسون یک اتصال کابل زوج سیم را با پچ پنل برقرار می‌کند. در هر اتاق از یک سازمان کاربران می توانند از طریق این پریزها به شبکه متصل شوند. اما این پریزها به ازای هر یک سیستم در اتاق تعریف می شوند. برای مثال در یک سازمان در یک اتاق اگر 4 کارمند وجود دارد باید 4 تا از این پریزها تعریف شده باشد که هر پریز برای اتصال یک سیستم است.

داکت :

داکت ها جز یکی دیگر از تجهیزات پسیو محسوب می شوند. داکت ها به منظور عبور کابل شبکه طراحی شده اند. داکت باعث جلوگیری از بهم ریختگی کابل های شبکه می شوند. داکت ها معمولا با اندازه های مختلفی تولید می شوند. اما در حالت کلی معیار سنجش داکت ها سانتی متر است. ولی عموما اندازه داکت ها را با نمره بیان می کنند.

همچنین داکت ها یک محافظ برای کابل ها نیز به حساب می آیند تا در صورت عبور پرسنل در سازمان یا عقب جلو کردن صندلی هایشان آسیبی به کابل ها وارد نشود.

فیبر نوری :

یکی دیگر از تجهیزات پسیو شبکه فیبر نوری است. این فیبر از ماده شفاف مانند شیشه و یا پلاستیک تولید می شود. عملکرد فیبر نوری به این شکل است که نوری را که از یک سرش به آن وارد شده، از سر دیگر خارج می کندفیبر نوری پهنای باند بسیار بالایی دارد که می تواند داده‌های تصویر، صوت و داده‌های دیگر را با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال دهد. امروزه فیبر نوری، به دلیل پهنای باند بالا در مقایسه با کابل های مسی و تاخیر کم در مقایسه با مخابرات ماهواره ای از مهم ترین تجهیزات شبکه و ابزار انتقال اطلاعات محسوب می‌شود.

یک فیبر نوری از سه جزء تشکیل‌شده است:

  • هسته (Core): هسته یک تار نازک شیشه ای در مرکز فیبر است که سیگنال های نوری در آن حرکت می کنند.
  • روکش هسته(Cladding):  این پوشش دورتادور هسته شیشه ای را احاطه کرده و باعث برگشت نور منعکس‌شده به هسته می‌گردد .
  • پوشش خارجی (Buffer Coating): روکش پلاستیکی که باعث محافظت از کابل در برابر عوامل خارجی و بیرونی خواهد شد.

اما مزیت های استفاده از فیبر نوری چیست ؟

اندازه نازک تر : استفاده از فیبر نوری به مراتب بهتر از مسی است زیرا اندازه قطر آن کمتر است

ظرفیت بالا : پهنای باند بیشتر جهت ارسال سریع داده ها

تضعیف ناچیز : کابل های فیبر نوری سیگنال ها را نسب به کابل های مسی بسیار ناچیز تضعیف می کنند.

عدم تداخل: بر خلاف سیگنال‌های الکتریکی در یک سیم مسی، عبور پالس های نوری در یک کابل فیبر نوری تأثیری بر کابل فیبر نوری دیگر نخواهد داشت در نتیجه در کابل های فیبر نوری تداخل الکترومغناطیسی صفر است.

عدم آتش سوزی: با توجه به عدم وجود الکتریسیته در فیبر نوری، امکان بروز آتش‌سوزی وجود ندارد.

پایداری: در کابل‌های فیبر نوری امکان نفوذ و ایجاد اختلال در انتقال داده‌ها کمتر است و از تأثیرگذاری انواع نویزهای الکترومغناطیسی شامل نویزهای رادیویی و یا نویزهای حاصل از نزدیکی کابل‌ها بر روی‌داده‌های در حال انتقال جلوگیری می‌شود.

سرعت: سرعت انتقال اطلاعات در فیبر نوری بسیار بالا میباشد.

امکان تعمیر یا تغییرات در کابل فیبر نوری: رشته های فیبر نوری حتی درحالی‌که سیستم روشن می باشد نیز می توانند تعمیر شوند، بدون این که مانند کابل های مسی احتمال اتصال کوتاه در آن‌ها وجود داشته باشد.

 


 اگر شما به عنوان مدیر عامل یک سازمان خدمات پسیو شبکه خود را به پارمونت سپرده باشید؛ به نحوی امنیت و پشتیبانی شبکه خود را نیز به پارمونت سپرده اید. چرا که این موارد به یک دیگر پیوسته هستند. پشتیبانی شبکه پارمونت گام دوم در راه اندازی کامل شبکه شما می باشد. همه ما میدانیم داشتن یک تیم  پشتیبانی شبکه و سخت‌افزار برای کسب‌وکار چقدر تأثیرگذار و مهم است و همچنین باعث افزایش کارآیی و بهره وری آن شرکت خواهد بود. ، هزینه‌های ناشی از خسارات  احتمالی و نداشتن یک تیم پشتیبان شبکه به مراتب بیشتر از هزینه‌های داشتن یک تیم پشتیبانی و نگهداری شبکه است.مانیتورینگ و تعمیر و نگهداری شبکه کامپیوتری و مشکلات نرم افزاری و سخت‌افزاری باید به‌صورت لحظه‌ای و مستمر انجام پذیرد.

 پس از برون سپاری پشتیبانی شبکه به شرکت پشتیانی شبکه میتوانید از امنیت شبکه خود اطمینان حاصل کنید . چرا که امنیت شبکه پارمونت ؛ امنیت شبکه سازمان شما را تضمین میکند

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.